Kontrolni seznam za izbiro ustreznega likalnika za lase

Kontrolni seznam za izbiro ustreznega likalnika za lase

Obstaja veliko likalnikov za lase, a kateri je pravi za vas in kako ga pravilno uporabljati? Poleg cene in tehničnih vidikov morate biti pri izbiri nakupu pozorni tudi na vaš tip in stanje las. Ponujamo vam nekaj napotkov, ki jih morate upoštevati pri nakupu in uporabi, da se izognete poškodbam las!

Kontrolni seznam za izbiro pravega likalnika za lase:

- Da bi se izognili trajnim poškodbam las zaradi vročine, mora imeti naprava za oblikovanje pričeske nadzor temperature. Zdravi in naravno ravni lasje na splošno potrebujejo manj toplote kot zelo skodrani ali gosti lasje.

- Tanki ali krajši lasje običajno potrebujejo likalnike za ravnanje z ozkimi ploščami. Za zelo goste lase priporočamo uporabo modelov s širokimi grelnimi ploščami.

- Bodite pozorni na prevleko! Keramika, titan ali turmalin so nežni do las in povečajo drsenje pri ravnanju.

- Obstajajo modeli, ki imajo tudi senzor za zaščito pred vročino. Temperatura se samodejno prilagodi in lahko samodejno prepreči poškodbe las.

- Ionska tehnologija: Pri ravnanju se lasje prekrijejo z negativno nabitimi ioni, kar pozitivno vpliva na ravnovesje vlage.

Napake pri uporabi:

  • Nikoli ne ravnajte las, ko so vlažni ali mokri!
  • Vedno bodite pozorni na ustrezno temperaturo in jo prilagodite svojemu tipu las (glejte zgoraj).
  • Ne pulite si las z likalnikom. Vzemite glavnik in izvlecite debel pramen. Ne ravnajte las stran od korenin las, temveč od sredine las proti konicam.
  • Zelo poškodovanih las, npr. po beljenju, se ne sme dlje časa ravnati. Struktura las je že zelo poškodovana in če jih oblikujete s toploto, se lahko odlomijo.
  • Ravnanje BREZ toplotne zaščite ni priporočljivo! Nikoli ne pozabite uporabiti razpršila za toplotno zaščito, ki se kot zaščitni plašč ovije okoli las in ščiti lasno strukturo pred vročino.