Nasveti za nego kože v hladnih mesecih

Nasveti za nego kože v hladnih mesecih

Za jesen niso značilna le čudovita obarvanost listov, temveč tudi po prihodu mraza in megle. Hladnejši meseci predstavljajo tudi najzahtevnejši čas, kar se tiče potreb kože obraza in rok. Nenehne temperaturne spremembe, med zunanjimi nizkimi temperaturami in ledenim vetrom ter suhim in ogrevanim zrakom v notranji prostorih, obremenjujejo kožo, kot bi šlo za nenadno »podnebno spremembo«. Zaradi tega postane koža razdražena, pordela in pogosto postane suha in razpokana.

V tem članku vam ponujamo nekaj koristnih nasvetov, kako brez pretiranega truda poskrbite za svojo kožo v hladnih mesecih.

Povečanje hidracije

Zakaj je koža vedno tako suha, ko se shladi? To je zato, ker žleze lojnice pri nizkih temperaturah proizvajajo manj zaščitnega oljnega filma. Suh ogrevalni zrak dodatno dodatno vlago s kože. Zlasti v tem času je zato še posebej pomembno, da svoji negovani rutini dodate nekaj izdelkov. Redno uporabljajte vlažilno masko ali negovalni serum za obraz. Negovalne izdelke prilagodite stanju svoje kože. Na primer, zelo suha koža potrebuje zelo bogato vlažilno kremo. Izogibajte se negovalnim izdelkom z visoko vsebnostjo vode (ti so primernejši za vroče mesece).

Namesto drgnjenja namažite

Po tuširanju in umivanju obraza kožo osušite tako, da jo nežno popivnate z mehko, čisto brisačo. Za sušenje obraza priporočamo uporabo krpe iz mikrovlaken.

Čiščenje, vendar nežno!

Suha in občutljiva koža se na agresivna čistilna sredstva pogosto odzove z draženjem kože, kot so rdečica, pekoč občutek in občutek napetosti. Ker je kožna bariera zaradi mraza že oslabljena, je priporočljiva uporaba nežnega čistilnega losjona. Predvsem pa se izogibajte tonikom za obraz, ki vsebujejo alkohol, ali agresivnim pilingom.

Mlačno – to je vaši koži všeč

Jeseni in pozimi so vroče peneče kopeli ali dolge vroče prhe še posebej vabljive, a prav to je lahko razlog, da vaša koža postane še bolj razdražena. Vroča voda napade naravno zaščitno maščobno plast. Poskusite se prhati z mlačno vodo in uporabljajte blage gele za prhanje, primerne za občutljivo kožo.

Suh ogrevan zrak

Zoperstavite se nenadnim spremembam iz hladnega na toplo. Na radiator lahko na primer položite mokre brisače ali uporabite posebne vlažilce, ki preprečijo občutek suhega in zatohlega zraka.