Adijo suhe roke!

Adijo suhe roke!

Nasveti za hitro in enostavno nego rok

Roke uporabljamo vsak dan, pri čemer jih izpostavljamo spremembam temperature, atmosferskim dejavnikom in onesnaženju. Mraz, vročina, težko delo, pogosto umivanje rok in razkužila lahko močno obremenijo kožo rok. Čeprav so za nas izjemnega pomena, pa jim proti nekaterim drugim delom telesa, kot je npr. obraz, velikokrat posvečamo premalo pozornosti in nege. Koža na rokah pogosto reagira z drobnimi razpokami, postane krhka in pordela ali pa začne peči. Predvsem hladnejši letni časi in topel zrak iz ogrevanja rokam povzročata največjo škodo.

Tukaj imamo nekaj preprostih in hitrih nasvetov, kako optimalno negovati svoje roke!

Pravilno umivanje rok

Še posebej v tem času je še kako pomembno pogosto umivanje rok. Prenizke ali pretople temperature, pa tudi agresivna mila lahko dodatno obremenijo kožo rok in jo hitro izsušijo. Uporabljajte blago, pH-nevtralno milo, še posebej, če imate občutljivo kožo. Le-to nežno odstrani umazanijo in odmrle kožne celice, hkrati pa ščiti kožno bariero.

Privoščite si masko za roke

Občasno uporabite tudi posebno masko za roke. Ima enak učinek kot maska ​​za obraz. Kožo osveži, ne da bi jo obtežila. Lajša suhost in občutek zategnjenosti, hkrati pa zagotavlja dobro podporo kožni barieri.

Uporabljajte kreme za roke

Če imate pogosto suhe roke, poskusite redno nanašati hranilne in vlažilne kreme za roke. Vsekakor pa bodite pozorni na svoj tip kože, saj se zelo občutljiva koža hitro odzove na dišave in druge kemične dodatke.

Pijte dovolj tekočine

Znano je, da na strukturo kože pogosto vpliva naše notranje stanje. Premalo pitja tekočin, slaba prehrana ali prehranski primanjkljaji so lahko vzroki za določeno reakcijo kože. Če je vaša koža dlje časa zelo razdražena ali rdeča, se morate vsekakor posvetovati z zdravnikom in dobiti ustrezen nasvet.