“Last Minute” ideje za noč čarovnic

“Last Minute” ideje za noč čarovnic

Noč čarovnic ne prihaja iz ZDA, kot si mnogi mislijo, ampak iz Evrope. Vendar ta keltski praznik, ki so ga praznovali predvsem na Škotskem in Irskem, nima več veliko opraviti z današnjo nočjo čarovnic.

Noč čarovnic ali Halloween, kot ga poznamo danes, je posebej zaslovel v Hollywoodu v 80. letih. Praznik je priljubljen predvsem zaradi gledanja grozljivk, strašljivih kostumov in zbiranja sladkarij. V Evropi pa se ta za lase privlečeni praznik še ni prijel (izven angleško govorečih držav), a vsako leto pridobiva na priljubljenosti.

Če ste razpoloženi za srhljivo zabavo, potem imamo nekaj “Last Minute” nasvetov, kako lahko s samo nekaj izdelki sebe in svoj dom pripravite na odlično strašljivo zabavo.

  • Make-up: Tudi z zelo malo ličili lahko pričarate res kreativen, strašljiv make-up videz. Vse, kar resnično potrebujete, je zelo svetla make-up podlaga ali bela pustna barva za ličenje in temno senčilo ali svinčnik.

  • Prigrizki: Z malo truda lahko ustvarite strašno slastne prigrizke za svojo zabavo. Banane in mandarine se hitro spremenijo v majhne buče in duhce. Z Oreo piškoti lahko enostavno spremenite muffine v netoprje. Iz listnatega testa lahko ustvarite plazeče kače ali pa uporabite druge kreativne ideje.

Ideje za ročna dela: Nad najstrašnejšim dnem v letu so še posebej navdušeni otroci. Ustvarjalci lahko reciklirate zelo preproste gospodinjske ali naravne materiale.

  • Rola toaletnega papirja je lahko osnova za številne odlične ideje. Skupaj s svojimi otroki jih lahko preprosto spremenite v srhljive oblike.

  • Star kozarec za kumarice je lahko popoln podstavek za čajno lučko. Preprosto ovijte okrog njega star povoj iz gaze, nalepite nekaj googly oči, vstavite čajno svečko in vaša grozljiva lanterna je pripravljena.

  • Pojdite ven in poiščite čudovite, pisane jesenske liste, ki jih lahko v nekaj preprostih korakih spremenite v blede duhove. Vse, kar potrebujete, je malo bele barve in črni marker.