Rdeče pikice po britju na nogah – zakaj nastajajo?

Rdeče pikice po britju na nogah – zakaj nastajajo?

Poleti našo garderobo sestavljajo obleke, krila in kratke hlače. Pri tem so izpostavljene noge, ki jih v ta namen običajno hitro pobrijemo. A če dlake ne odstranimo pravilno, obstaja nevarnost, da kožo razdražimo, pri čemer nastanejo rdeče pikice ali celo pigmente lise.

Tukaj vam bomo razložili, kaj je ta pojav in zakaj nastane!

Kaj pravzaprav delate narobe?

Vsem nam je znana naslednja situacija: Zamujate in ste se v zadnjem trenutku odločili obleči tisto čudovito krilo. Zdaj je čas, da se hitro znebite dlak na nogah! Hitro skočite pod tuš in si pod časovnim pritiskom obrijete noge s topo britvico, ki že celo večnost leži v kopalnici. Namesto priporočenega gela za britje za britje hitro uporabite običajni gel za prhanje (ali celo šampon za lase!).

Prav to povzroča draženje in ustvarja majhne temne lise na vaši koži. Preprosto povedano, gre za vnetje dlačnih mešičkov in keratinizacijo kože. Ta pojav je še posebej pogost pri ljudeh z veliko dlak. Poleg klasičnih ureznin po britju se nenadoma pojavi še nova težava: koža z rdečimi pikicami.

Kako se pravilno obriti in preprečiti draženje!

1.) Redna menjava britvice:

Topla rezila so absolutno prepovedana, ko gre za odstranjevanje dlak, in vam ne morejo zagotoviti popolnega britja. Sveža rezila so še vedno najnežnejša do vaše kože in poskrbijo za čisto odstranjevanje dlačic.

2.) Redni piling in blag tonik pred britjem:

Da bi preprečili morebitno draženje, priporočamo redne piling nog. Piling za telo bo pomagal odstraniti odmrle kožne celice in vraščene dlake. Nežen tonik pa vam bo omogočil, da očistite kožo po pilingu in odstranite nečistoče.

3.) Zadostna hidracija:

Suha koža je še posebej nagnjena k čezmernemu nastajanju sebuma. To maši pore in ne ustvarja samo grdih mozoljev, temveč tudi drži kožo. Po britju uporabite vlažilni losjon, ki deluje pomirjujoče na kožo (po možnosti brez dišav in z nežno formulacijo).

Vam ni do britja?

Odkrijte napravo za odstranjevanje dlak PC-IPL 3024 znamke ProfiCare. S 50.000 svetlobnimi impulzi segreva dlačice pri koreninah in s tem omogoča dolgotrajno odstranjevanje dlačic. Odstranite dlake s telesa brez draženja kože.

Tukaj lahko najdete še druge odlične izdelke za odstranjevanjem dlak s telesa. >>